Polícia vyšetruje okolnosti samovraždy farára v Marianke

19.06.2012 Malacky

Bratislava 18. júna (TASR) - Polícia naďalej vyšetruje okolnosti samovraždy farára Augustína Juraja Kardoša, ktorý zoskočil z kostolnej veže z výšky 10 metrov 7. mája v jednom z najstarších pútnických miest, v Marianke.

"Vyšetrovanie v tomto prípade naďalej pokračuje. Polícia preveruje všetky okolnosti skutku a vykonáva všetky kroky potrebné pre jeho náležité objasnenie," odpovedala na otázku TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru SR Petra Hrášková.

V pondelok podvečer sa v Marianke (okres Malacky) stala tragédia - z kostolnej veže, z výšky vyše 10 metrov padol 50-ročný farár Kardoš. Zomrel na mieste, napísal vtedy portál čas.sk.

Záchranári, ktorých v ten deň približne o 17.30 h privolali obyvatelia obce, už mŕtvemu farárovi nedokázali pomôcť. Privolaný lekár cudzie zavinenie nezistil. "Bolo začaté trestné stíhanie pre usmrtenie," povedala vtedy pre portál hovorkyňa Hrášková.

Páter na fare v Marianke, s ktorým čas.sk hovoril niekoľko hodín po tragédii, sa k udalosti podrobne nechcel vyjadriť. "Modlite sa za spásu jeho duše," povedal po poľsky. Na fare má sídlo Kongregácia bratov tešiteľov z Geetheman, ktorej členom bol aj kňaz z Marianky. "Tragická smrť kňaza je pre veriacich našej obce, ktorá je najstarším pútnickým miestom na Slovensku, veľkou ranou," povedala pani z Marianky. "Náš páter mal zdravotné problémy a nie je vylúčené, že spáchal samovraždu," dodala.

Viacero obyvateľov obce pre TASR za posledné týždne uviedlo, že sú z tragédie zdesení. Farár mal podľa niektorých zdrojov zdravotné problémy, ktoré mohli súvisieť s predajom cirkevných pozemkov v tejto lokalite.
 

Vyberte región